قندعسل

 
تب برفکی چیست؟
نویسنده : سحر - ساعت ۸:٤٥ ‎ق.ظ روز شنبه ٢٩ مهر ۱۳٩۱
 

تب برفکی یا «بیماری دهان و پا» (به انگلیسیFoot-and-Mouth Disease) یک بیماری عفونی و گاهی کشنده ویروسی است که که موجب بیمارشدن حیوانات زوج سم از جمله گاو اهلی و اعضای خانوادهٔ گاوسانان می‌شود.این ویروس عامل بیماری در ابتدا به مدت دو تا سه روز تب شدید ایجاد نموده و متعاقبا تاول‌هایی در داخل دهان و روی پا ظاهر می‌شود که ممکن است پاره شده و موجب لنگش حیوان شود. این بیماری بسیار واگیردار است و قطرات آیروسل دفع شده از حیوان آلوده، تماس با تجهیزات دامداری، غذا، وسایل نقلیه، البسه آلوده و حیوانات شکارچی اهلی و وحشی موجب گسترش بیماری می‌شوند. این بیماری بعنوان طاعون برای صنعت دامداری محسوب می‌شود. کنترل بیماری منوط به واکسیناسیون، مراقبت شدید نقل و انتقال حیوانات، قرنطینه نمودن حیوانات مبتلا، اعمال محدودیت در خرید و فروش حیوانات و گاهی معدوم نمودن میلیون‌ها راس دام است.

گاو ٬ گاو میش ٬ گوسفند ٬ بز٬ خوک٬ گوزن و آهو به بیماری تب برفکی حسا س می باشند.فیل٬ جوجه تیغی و لاما نسبت به بیماری مقاومت بیشتری داشته و در صورت ابتلا علایم خفیف بروز داده و بیماری رابه حیوانات دیگر منتقل نمی کنند. موش٬ رت و مرغ خانگی تحت شرایط آزمایشگاهی به بیماری مبتلا شده اند ولی مواجهه آنها تحت شرایط طبیعی با ویروس عامل بیماری بعید به نظر میر سد. انسان به ندرت به این بیماری مبتلا می شود.

ویروس عامل بیماری نوعی پیکورنا ویروس و عضو شاخص جنس آفتوویروس است. عفونت زمانی اتفاق می افتد که ذرات ویروسی بداخل سلول میزبان راه پیدا کند. سپس ویروس سلول میزبان را مجبور به تولید هزاران کپی از خود می نمایدکه نهایتا با انهدام سلول ذرات ویروسی در خون رها می شوند. این ویروس اشکال متغیری دارد و همین موضوع تاثیر واکسیناسیون را با اشکال روبرو می کند.

علایم درمانگاهی

دوره کمون بیماری بین 3-6 روز می باشد.علایم مشخصه بیماری در گاو عبارتند از : تب بالا٬ کاهش شدید تولید شیر بی اشتهایی و افسردگی شدید تشکیل وزیکولهای حاوی مایع سروزی و شفاف در مخاط دهان زبان و بالشتک دندانی و همچنین ناحیه تاج سم و فضای بین انگشتی می باشد. این وزیکولها براحتی پاره میشود و ناحیه زخمی بر جای می گذارد که اگر در ناحیه پا باشد منجر به لنگش شدید و اگر در ناحیه دهان باشد منجر به ریزش شدید بزاق و اشکال در تغذیه در نتیجه کاهش شدید وزن حیوان و کاهش شدید تولید شیر می گردد.این زخمها در مدت یک هفته رو به بهبودی می روند. در گوسفند و بز نیز علایم مشابه گاو است ولی شدت علایم خفیف تر بوده و فقط ضایعات شدید در ناحیه پا منجر به لنگش حیوان می شود.

اگرچه میزان شیوع بیماری به 100% نیز می رسد ولی میزان تلفات آن در دامهای بالغ تا 2% و در دامهای جوان تا 20% می باشد. علت عمده تلفات در گوساله ها و بر ه ها التهاب عضله قلب و بروز آریتمیهای قلبی می باشد.

از عوارضی که پس از ابتلای به تب برفکی بر جای می ماند میتوان به :سقط جنین٬ ورم پستان٬ اختلال تنفسی همراه به له له زدن٬ رشد بی از حد پوشش بدن ٬ کاهش تحمل به گرما و دیابت ملیتوس نام برد.



 
 
شیوع تب برفکی در مشهد
نویسنده : سحر - ساعت ۸:٤٠ ‎ق.ظ روز شنبه ٢٩ مهر ۱۳٩۱
 

با توجه به بروز چند کانون بیماری تب برفکی در منطقه «تپه سلام» مشهد دامپزشکی خراسان رضوی نسبت به شیوع این بیماری بین دام‌های دیگر مناطق استان هشدار داد. به گزارش مهر، دامپزشکی خراسان رضوی، با صدور اطلاعیه‌ای از قوانین و دستورالعمل‌های دامپزشکی، از دامداران استان خواست تا ضمن رعایت سرمایه دامی خود را در مقابل این بیماری خطرناک و واگیر دامی مصون کنند.


در این اطلاعیه آمده، لازم است، دامداران تا اطلاع ثانوی، از تردد و خرید و فروش دام در میادین دام، به‌ویژه بازار دام و مناطق نزدیک به تپه سلام خودداری کنند و در صورت خریداری دام، قبل از ورود این دام‌ها به واحد دامپروری، نسبت به نگهداری آنها در شرایط قرنطینه و نیز مایه‌کوبی آنها علیه تب‌برفکی اقدام کنند.در قسمت دیگری از اطلاعیه، نقل و انتقال بدون اخذ گواهی بهداشتی قرنطینه‌ای دامپزشکی هر نوع دام شامل گاو، گوسفند، بز و شتر در داخل و خارج از استان تا اطلاع ثانوی اکیداً ممنوع اعلام شده است و با متخلفان برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.دامپزشکی استان همچنین از دامداران خواسته است تا از رفت و آمدهای غیرضروری افراد در واحد دامپروری به‌ویژه افرادی که به هر نحو، با دام و فرآورده‌های دامی در تماس هستند ممانعت کرده و در صورت وجود گاوهای غیرواکسینه و حساس در مقابل بیماری تب‌برفکی، مراتب را در اسرع وقت، به اطلاع شبکه دامپزشکی شهرستان برسانند.



 
 
خواص خرمالو
نویسنده : سحر - ساعت ٧:٢٢ ‎ب.ظ روز دوشنبه ٢٤ مهر ۱۳٩۱
 
خرمالو سرشار از ویتامینA و بتاکاروتن است. همچنین دارای مقدار قابل توجهی ویتامین های B1 ، B2 ، B3 و C می باشد. در ضمن این میوه خوش رنگ و خوش طعم دارای مواد معدنی ضروری برای بدن مانند کلسیم...

 

خرمالو سرشار از ویتامینA و بتاکاروتن است. همچنین دارای مقدار قابل توجهی ویتامین های B1 ، B2 ، B3 و C می باشد. در ضمن این میوه خوش رنگ و خوش طعم دارای مواد معدنی ضروری برای بدن مانند کلسیم ، گوگرد ، آهن ، فسفر ، منیزیم و پتاسیم است.

هر یک از مواد معدنی فوق نقش مؤثری در سلامتی و تندرستی بدن ما دارند. اگر خرمالو به خوبی رسیده باشد، برای کودکان نیز میوه ای مفید محسوب می شود و در رشد و نمو آنها مؤثر است. در ضمن خرمالو میوه اشتها آوری است.

کلسیم در رشد کودکان و حفظ انرژی برای بزرگسالان مؤثر است. آهن عنصر اصلی خون سازی ، و پتاسیم اشتها آور و شستشو دهنده کلیه و کبد می باشد. این میوه در افراد مبتلا به نقرس و بیماری های کبدی و کلیوی بسیار مؤثر است.

موادقندی خرمالو شامل لوولز و گلوکز است و با آن که مقدار آن 20 درصد است، برای مبتلایان به بیماری قند ، زیان بخش نیست.

خرمالو حاوی مقدار زیادی پکتین است. پکتین یکی از انواع فیبرهای محلول در آب است که باعث کاهش چربی های خون می شود.

اسیدهای موجود در خرمالو عبارتند از: اسید مالیک، اسید سیتریک و اسید تارتاریک. سلولز موجود در خرمالو به طور نسبی کم است و از این نظر هضم آن آسان تر می باشد.

خرمالو دارای مقدار کمی تانن می باشد که گاهی ممکن است موجب یبوست شود.

همان طور که ذکر شد، خرمالو سرشار از ویتامینA است. چنانچه این ویتامین به مقدار کافی به بدن نرسد، نه تنها قدرت بینایی را کم می کند، بلکه باعث شکننده شدن پوست، ناخن و موها می شود. همچنین در میزان هوش و سلامت بدن نیز اختلال ایجاد می شود.

می توان از آب خرمالو برای درمان زخم ها استفاده کرد. همچنین این میوه برای آفت دهان و گلودرد بسیار مفید است. مصرف این میوه با ارزش به همه شما توصیه می شود.


 
 
آیا برنج چاق کننده است؟
نویسنده : سحر - ساعت ۱٠:۱٢ ‎ب.ظ روز یکشنبه ٩ مهر ۱۳٩۱
 

حتی فکر کردن به اینکه باید از غذاهای مورد علاقه گذشت نیز کار رنج آوری است. مثلاً حذف برنج، ماکارونی و غذاهایی که در گروه کربوهیدرات ها قرار می گیرند، از رژیم روزانه ما ایرانی ها کار بسیار سختی است چون قسمت اعظم غذایمان را برنج تشکیل می دهد، علاوه بر اینکه افراد کمی به خوردن غذاهای به اصطلاح نانی عادت دارند.

ولی آیا واقعاً برنج چاق کننده است. هیچ ماده غذایی به خودی خود چاق کننده نیست. فقط زمانی که کالری موردنیاز روزانه بیش از حد تعادل باشد، آن وقت چاق کننده خواهد بود. برخی مطالعات نیز نشان می دهد کربوهیدرات ها در مقایسه با دیگر گروه های غذایی نظیر چربی ها اثر چاق کنندگی بسیار کمتری دارند.

نتایج تازه ترین تحقیقات در دانشگاه آرکانزاس حاکی از آن است افرادی که در رژیم غذایی روزانه خود از مقدار بیشتری کربوهیدرات برخوردارند در مقایسه با افراد دیگر کمتر در معرض چاق شدن قرار دارند و حتی رژیم های پرکربوهیدرات نقش قابل ملاحظه تری در لاغر شدن افراد ایفا می کند.

براساس این تحقیق که بر روی ۳۴ فرد بالای ۵۰ سال هم وزن غیرسیگاری که فعالیت فیزیکی چندانی هم نداشتند، انجام شد، افرادی که رژیم غذایی شان از ۶۰ درصد کربوهیدرات و ۲۰ درصد چربی تشکیل شده در طول مدت ۱۰ روز ۵ کیلو و آنهایی که ۴۰ درصد چربی و ۴۵درصد کربوهیدرات مصرف می کنند، ۳ کیلو لاغر شدند.

این در حالی است که هر دو گروه از یک میزان کالری در رژیم غذایی برخوردار بودند.

دکتر کاترینا تالماج رئیس انجمن رژیم آمریکا نیز می گوید: گرچه هر فردی مطابق با شرایط زندگی و میزان فعالیت در اجتماع باید رژیم اختصاصی خود را بگیرد ولی حذف چربی در تمام گروه های سنی و افراد با شرایط مختلف زندگی باعث لاغری می شود. هر گرم چربی ۹ کالری دارد در صورتی که هر گرم پروتئین و کربوهیدرات ۴ کالری به بدن می رساند. با تمام موارد فوق، به نظر می رسد حذف برنج به اندازه حذف چربی نقش چندانی در چاقی نداشته باشد.

پس به توصیه محققان گوش فراداده و نیمی از چربی روزانه را به کربوهیدرات اختصاص دهید. رژیم معروف اتکینز که مصرف هر اندازه کربوهیدرات را جایز دانسته و چربی را ممنوع می دارد، در لاغر شدن به شما کمک می کند


 
 
فلفل دلمه‌ای معجزه می کند!!
نویسنده : سحر - ساعت ۱٢:۱٢ ‎ق.ظ روز یکشنبه ٢ مهر ۱۳٩۱
 

 

فلفل دلمه‌ای علاوه بر اینکه سرشار از ویتامین‌ها و ترکیبات مفیدی است که از ابتلا به انواع بیماری‌های پیشگیری می‌کند، طعم خوب و دلچسبی هم به غذاها می‌بخشد.


رنگ‌های زیبا و چشم نواز، انواع مختلف، طعم دلچسب و آبدار... خوشبختانه فلفل دلمه‌ای جزو سبزیجاتی است که طرفداران زیادی دارد. اما هستند افرادی که به هر دلیلی خود را از طعم و خواص این ماده‌ی غذایی مفید محروم می‌کنند. اگر بدانید که «چه می‌کند این فلفل دلمه‌ای» حتماً بیش از پیش از آن استفاده خواهید کرد.

فلفل دلمه‌ای علاوه بر اینکه سرشار از ویتامین‌ها و ترکیبات مفیدی است که از ابتلا به انواع بیماری‌های پیشگیری می‌کند، طعم خوب و دلچسبی هم به غذاها می‌بخشد.

با ما همراه باشید تا گلچینی از خواص فلفل دلمه‌ای را با شما در میان بگذاریم. مطمئنیم که بعد از این بیشتر از آن استفاده خواهید کرد.