قندعسل

 
باقلاپلوی پاکستانی و هندی
نویسنده : سحر - ساعت ٦:۳٢ ‎ب.ظ روز پنجشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۸۸
 

کشورهای همسایه معمولاً تحت‌تأثیر الگوی غذایی هم قرار گرفته و بعضی از غذاهای کشورهای همجوار را با اندکی تغییرات و به‌ صورتی که با ذائقه‌شان هماهنگ باشد در فهرست غذایی خود قرار می ‌دهند.
این اتفاق در مورد باقلاپلوی ایرانی برای کشورهای پاکستان و هندوستان تا حدودی افتاده است. آنها این غذای خوشمزه را به طریق زیر می ‌پزند. بد نیست این بار شما این روش را امتحان کنید.

مواد لازم برای 4نفر:

برنج باسماتی 275 گرم یا یک و یک ‌دوم پیمانه
آب 3 پیمانه
کره 40 گرم یا 3 قاشق سوپ‌خوری
باقلای تازه و ریز 175 گرم یا یک و یک‌ دوم پیمانه
شوید تازه خرد شده 6 قاشق سوپ‌خوری
دارچین یک قاشق چای‌خوری
زیره سبز یک قاشق چای‌خوری
زعفران ساییده شده نصف قاشق چای‌خوری
نمک به مقدار لازم
مقداری شوید تازه برای تزئین
پودر فلفل قرمز یک قاشق چای‌خوری

طرز تهیه:

1- قابلمه‌ای را آماده کرده و برنج را همراه با آب در آن بریزید. مقدار کمی نمک هم به آن اضافه کنید. سپس قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا آب آن به جوش آید. پس از آن، مدت 10 دقیقه صبر کنید تا برنج کاملاً در آب بجوشد، سپس آن را در سبدی آبکش کنید.
2- قابلمه دیگری آماده کرده و یک‌ سوم از کره را در آن بریزید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا آب شود. سپس کف قابلمه را با لایه‌ای از برنج آبکش‌شده پوشانده و یک ‌چهارم از میزان باقلا و مقدار کمی شوید تازه خرد شده را روی آن بریزید.
3- حالا لایه دیگری از برنج را روی شوید ریخته و همین‌طور ریختن مواد را به‌ صورت لایه‌لایه ادامه دهید تا مواد به پایان برسد، البته لایه پایانی باید برنج باشد. نصف استکان آب داخل برنج بریزید، سپس قابلمه را به مدت 8 دقیقه روی اجاق‌گاز قرار دهید.
4- پس از این مدت، باقیمانده کره را آب کرده و روی برنج بریزید. در پایان، دارچین، زیره و فلفل قرمز را روی برنج بپاشید و دم‌کنی را روی قابلمه بگذارید.
حرارت اجاق‌گاز را پایین آورده و 25 تا 30 دقیقه صبر کنید تا برنج دم بکشد. از طرفی دیگر، پودر زعفران را در آب حل کرده و مقداری برنج را به آن آغشته کرده و پس از کشیدن برنج، سطح آن را با برنج زعفرانی و چند برگ شوید تازه تزئین کنید.

نکته:
در این باقلاپلو از باقلای خام استفاده شده است، اگرچه باقالای مصرفی خیلی ریز و زودپز است ولی اگر در پخت کامل آن مردد هستید بهتر است ، باقلا را به صورت مجزا پخته و سپس لابه‌لای برنج بریزید.