قندعسل

 
مصرف گوشت بوقلمون باعث آرامش و سرحالی می‌شود
نویسنده : سحر - ساعت ۸:۱۱ ‎ق.ظ روز جمعه ٩ امرداد ۱۳۸۸
 

مرتضی صفوی افزود: بوقلمون در گروه ماکیان قرار دارد و از نظر ترکیبات بیشتر به گوشت مرغ شبیه است. گوشت بوقلمون بدون پوست به طور طبیعی چربی کمی دارد و معادل یک گرم چربی در هر 30 گرم گوشت آن است و کسانی که دارای رژیم غذایی کم‏ چرب هستند، می‏توانند از آن استفاده کنند.
وی گفت: 150 گرم گوشت بوقلمون حدود نیمی از اسید فولیک مورد نیاز روزانه را تأمین می‌کند و منبع خوبی از پروتئین، سلنیوم، روی و پتاسیم و ویتامین‏های B1 ، B3 ، B6 و B12 و اسید آمینه تریپتوفان است.
این متخصص تغذیه افزود: بوقلمون کلسترول بد خون را کاهش می‏‏دهد که آرامش و سرحالی ایجاد می‏کند، از سرطان جلوگیری می‏کند، ترشح هورمون تستسترون را افزایش می‏دهد و سیستم ایمنی را تقویت می‏کند.
صفوی گفت: گوشت سفید و بدون پوست بوقلمون یک ماده غذایی با پروتئین بالا و چربی کم است که برای کسانی که باید غذاهای کم چرب مصرف کنند می‌تواند مفید باشد.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: قسمت روشن‏تر گوشت بوقلمون که بدون پوست باشد، دارای چربی، چربی اشباع و کلسترول کمتری از گوشت مرغ و گاو است. اسید آمینه تریپتوفان برای فعالیت سلول‏های T لازم است و سلول‏های T یک نوع از سلول‏های سیستم ایمنی بدن هستند که سلول‏های سرطانی را از بین می‏برند و در فقدان تریپتوفان، سلول T فعال می‏میرند.
صفوی گفت: ناقلان عصبی از اسیدهای آمینه تشکیل می‏شوند و ناقل عصبی به نام «سروتونین» از اسید آمینه تریپتوفان تشکیل شده است. سروتونین باعث سرحالی و آرامش در بدن می‏شود به همین علت مصرف غذاهایی مثل بوقلمون باعث سرحالی می‏شود.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: اسیدآمینه تریپتوفان نقش اساسی در سیستم ایمنی بدن به عهده دارد و مطالعه‌ای که بر روی موش‏ها نشان داد که متابولیت‏های تریپتوفان (مولکول‏های ناشی از تجزیه تریپتوفان در بدن) اثر داروهایی را دارند که برای کاهش علائم بیماری ام اس استفاده می‏شوند.
صفوی گفت: کمبود پروتئین در برنامه غذایی مردان مسن، منجر به افزایش گلوبولین باند شده با هورمون جنسی و کاهش فعالیت هورمون تستسترون می‏شود که کاهش اثر تستسترون باعث کاهش عملکرد جنسی و توده عضلانی و گلبول‏های قرمز خون می‏شود و منجر به پوکی استخوان می‏شود.
این متخصص تغذیه افزود: اسید آمینه تریپتوفان نقش مهمی در خواب دارد و باعث بهبود خواب در مبتلایان به بی‏خوابی مزمن می‏شود. گوشت بوقلمون دارای اسید آمینه پورین است که مبتلایان به نقرس باید آن را به میزان خیلی کم مصرف کنند.
وی اضاففه کرد: گوشت بوقلمون دارای مقدار کمی اگزالات است و بیماران مبتلا به سنگ کلیه اگزالاتی خیلی کم باید آن را مصرف کنند که بوقلمون‏هایی که به طور طبیعی و ارگانیک پرورش داده می‏شوند، هیچ نوع هورمون و آنتی بیوتیکی در بدن خود ندارند.
صفوی افزود: تقریباً تمام چربی بوقلمون در پوست آن موجود است و گوشت تیره رنگ آن چربی بیشتری از گوشت روشن‏تر (سفید) آن دارد که قبل از پختن گوشت بوقلمون تمام پوست آن را جدا شود و افراد مبتلا به چربی خون بالا،‌ بهتر است از گوشت روشن‏تر آن استفاده کنند.