قندعسل

 
بستنی‌هایی که چاق نمی‌ کنند...
نویسنده : سحر - ساعت ۱٠:٢٠ ‎ق.ظ روز سه‌شنبه ۱٧ امرداد ۱۳٩۱
 

آرزوی ساختن بستنی‌هایی که بتوان آنها را بدون نگرانی از چاق شدن خورد، کم کم به وقوع می ‌پیوندند.

محققان موفق شده‌اند ماده‌ای را از یک ماهی اقیانوس به دست آورند که برای ساخت بستنی استفاده می‌ شود و انسان را چاق نمی ‌کند.

این یک ماده پروتئینی است که از خون یک ماهی اقیانوسی به دست می ‌آید و می ‌تواند درجه حرارت شکل‌گیری بستنی را کاهش دهد و به این ترتیب مقدار کمتری کره و خامه یا چربی در فرآورده‌های نهایی بستنی‌ سازی مورد نیاز خواهد بود.

شرکت unlieve که چند مارک معروف بستنی را در آمریکا تولید می ‌کند، توانسته است با استفاده از تکنولوژی اصلاح ژنتیکی (GH) مجوز لازم برای تولید این بستنی را در آمریکا به دست آورد، ولی هنوز هم از پای ننشسته است و سخت در تلاش است تا با کسب مجوز تولید این بستنی در انگلستان، بازار این نوع بستنی را در این کشور نیز از آن خود کند.

این ماهی جالب، یک مار ماهی است که در اقیانوس اطلس شمالی زندگی می ‌کند. در خون این ماهی پروتئینی وجود دارد که باعث می شود، خون او در اعماق اقیانوس‌های نزدیک به قطب شمال یخ نزند و به این ترتیب این مارماهی به حیات خود ادامه دهد. جالب است بدانید در طبیعت مشابه این نوع پروتئین زیاد یافت می‌ شود و در خون حشرات، گیاهان و ماهی‌های دیگر نیز پروتئین‌های مشابهی وجود دارند که با تغییر اندازه و شکل بلورهای یخ در بدن این جانداران به ادامه حیات آنها کمک می‌ کنند.

محققان شرکت آنلیور می‌ گویند: چون استخراج این پروتئین از ماهی از نظر تجاری برایشان مقرون به صرفه نبود با استفاده از یک مخمر اصلاح ژنتیکی شده، پروتئین را در مخزن‌های بزرگ در بسته، تولید کرده‌اند. صاحبان این شرکت ادعا دارند در فرآورده نهایی، هیچ ماده ی اصلاح ژنتیک شده‌ای به بستنی وارد نخواهد شد و مخمرها نیز به بستنی افزوده نمی‌ شوند. از سوی دیگر میزان این پروتئین در بستنی‌هایی که به این روش ساخته می ‌شوند، بسیار اندک است.

بستنی‌هایی که با این روش تولید می شوندند، 50 درصد چربی کمتر و 30 درصد کالری کمتری دارند، بنابراین در میان افراد چاق که در به در دنبال وزن کم کردن هستند، طرفداران زیادی خواهند یافت.