قندعسل

 
مسواکی طبیعی برای دندان‌های شما
نویسنده : سحر - ساعت ٥:۱٧ ‎ق.ظ روز یکشنبه ٢ آذر ۱۳٩۳
 

فرسایش دندان‌ها به معنای تحلیل مینای دندان است و برای پیشگیری از تخریب‌ مینای دندان بهتر است نوشابه‌های گازدار و موادغذایی ترش را به حداقل رسانده و از میوه‌جاتی مانند سیب و هویج بیشتر استفاده کرد.
اکبر فاضل متخصص دندان پزشکی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، گفت: پوسیدگی و فرسایش دندان‌ها به معنای تحلیل مینای دندان بوده که این امر به وسیله اسیدهای موجود در محیط دهان اتفاق می‌افتد.

وی ادامه داد: تخریب مینای دندان بیشتر به دلیل مصرف نوشابه‌های گازدار، آب میوه‌‌های صنعتی، نوشابه‌های انرژی‌زا، مواد غذایی ترش رخ می‌دهد چرا که این مواد حاوی اسید هستند.

وی افزود: برای محافظت از مینای دندان بهتر است مواد قندی، نشاسته‌ای و تنقلاتی مانند پفک، بیسکوئیت و شکلات حتی‌الامکان مصرف نشوند چرا که وجود این کربوهیدارت‌ها روی مینای دندان به صورت یک لایه بسیار باریک چسبنده منجر به آغاز پوسیدگی می‌شوند چرا که این مواد تبدیل به اسید می‌شوند و مینای دندان را از بین می‌برند.

فاضل با بیان اینکه عوامل دیگری همچون بیماری رفلاکس (بازگشت محتویات و اسید معده به مری و دهان) و کمبود فلوراید در فرسایش مینای دندان مؤثر هستند، گفت: برای پیشگیری از فرسایش دندان‌ها توصیه می‌شود پس از مصرف خوارکی‌ها و نوشیدنی‌های اسیدی دندان‌هایتان را مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید تا بین دندان‌هایتان نیز تمیز شود چرا که ممکن است موادی که بین دندان‌ها قرار دارند با مسواک از بین نروند.

وی خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از تخریب مینای دندان بهتر است که آن را با محلول‌های حاوی فلوراید فلورایدتراپی کرد.

فاضل گفت: جویدن آدامس‌های فاقد قند نیز به دلیل افزایش ترشح بزاق به محافظت مینای دندان‌ها در مقابل ترکیبات اسیدی کمک می‌کنند.

وی در پایان گفت: بهتر است افراد از مصرف میوه‌هایی مانند سیب، هویج غافل نشوند چرا که این میوه‌ها خاصیت تمیزکنندگی برای دندان دارند.